Balzar Arquitectos Creates Sculptural Interior For This Apartment In Valencia

Spanish practice Balzar Arquitectos?–?formerly known as Dot Partners –?has recently refurbished a 130 sqm apartment set within a building designed by the architect Antonio Escario, on one of the main avenues of the city of Valencia. The apartment occupies a corner position, characteristic for its chamfer that follows the configuration of the surrounding blocks. The organization of the interior has been a challenge for the architects as the geometry of the floor consists of different walls that are not perpendicular to each other.

?GVFC Apartment, Valencia, Spain / Balzar Arquitectos

The layout starts with open space in the access, with the kitchen open to the dining room and living room. The bedrooms and bathrooms are reached through the corridor. The fixed furniture is introduced to satisfy the different needs of the owners while integrating different structural and installation elements. Its perception of the volumetry can be understood as a continuous geometry, abstract in its form, seeking to be a sculpture.

?GVFC Apartment, Valencia, Spain / Balzar Arquitectos

The curve of the ceiling in the living room is created to respond to different conditions. On one hand, it functionally separates the dining area and the resting area. On the other hand, it reinforces the idea of an integrated design, relating different elements of the furniture from kitchen units to the desk located in the former balcony. Finally, it introduces into the design a suspended beam that crosses the living room, seeking to create a unified global composition.

GVFC Apartment, Valencia, Spain / Balzar Arquitectos GVFC Apartment, Valencia, Spain / Balzar Arquitectos GVFC Apartment, Valencia, Spain / Balzar Arquitectos

The post Balzar Arquitectos Creates Sculptural Interior For This Apartment In Valencia appeared first on urdesignmag.

Leave a Comment

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

足球比分赛事 雷竞技 雷竞技投注